UNESCO-SAMLINGERNE

OVERGANGSRITUALER

ET LÆREMIDDEL, SOM LUKKER VERDEN OP.

Der er 6900 km mellem Ghana og Danmark, men hvor langt er der kulturelt? Hvordan er vores traditioner i forhold til deres? Vi går i hvid velour og tyl op af kirkegulvet, mens Ghaneserne går tildækket med perler. De vandrer ned ad stien for at møde helligdommen, og vi går op for at høre helligdommens ord. Måske er der ikke så langt mellem Danmark og Ghana, som vi tror.

Dette undervisningsmateriale arbejder med overgangsritualer i Ghana og Danmark. Med udgangspunkt i Arnoldus Genneps model for overgangsritualer med de tre faser: Separationsfasen, den Liminale fase og Inkorporationsfasen, kan der foretages en visuel, komparativ analyse.
Materialet indeholder fire kategorier af spørgsmål, som skaber brede muligheder for at tilrettelægge en varieret undervisning. Udvælg blot nogle spørgsmålskort fra en eller flere kategorier. Disse kan findes digitalt på Google Classroom. Her kan man lave et digitalt opgaveark til sine elever.

Du kan også bruge de fysiske kort til ’arbejdsstationer’ rundt i klassen.
Kassen indeholder objekter fra Ghana og Danmark, som du kan bruges på mange måder: små skuespil, taktil quiz, tal og beskriv noget nyt i engelsk, religionsanalyse og fortælletime. Objekterne kan bruges til at forankre samtaler og gøre teoretiske begreber håndgribelige. Gi’ dig i kast, vær nysgerrig, find på noget eller brug lærervejledningen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *